Ciocolata alba de casa

de laura_n in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 796 vizualizari

 

Stiu, ciocolata alba nu e ciocolata, dar nu stiam cum sa ii spun :))))


Este grozava, am facut-o cu "miere" de portocale, coaja confiata si ghimbir confiat si migdale coapte!


Va las reteta, poate ca va va fi de folos!


 

 

INGREDIENTE

  • pentru ciocolata
  • - 2 portocale
  • - 300 gr zahar alb
  • - 300 gr lapte praf
  • - 100 gr unt gras
  • pentru coaja confiata
  • - coaja curatata foarte subtire de la portocale
  • - 150 gr zahar alb
  • - 100 ml apa
  • - 50 gr migdale
  • - 8 biscuiti simpli
  • - cateva bucatele ghimbir confiat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata alba de casa:

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat.

Punem pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe apa, punem coaja de portocala si lasam sa de-a in 1-2 cloclote, apoi scurgem apa. Punem 100 ml apa proaspata peste coaja si zaharul alb. Transferam din nou compozitia pe foc si lasam sa fiarba pana scade apa si ramane foarte putin sirop. Adaugam si ghimbirul confiat si mai lasam 2-3 minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.

Intr-o cratita punem zaharul alb, toata cantitatea de suc proaspat si lasam la fiert pana se leaga ca un sirop. Datorita zaharului din suc, se va forma un fel de miere. Dam deoparte si lasam la temperat.

Coaja de portocala si ghimbirul confiate le taiem marunt.

Mixam untul spuma intr-un castron cu un praf de sare, apoi adaugam treptat "mierea" de portocale si mixam pana la omogenizare. Adaugam laptele praf in cantitate integrala si mixam usor. Incorporam si coaja de portocala si ghimbirul taiate cubulete.

Asezam o hartie de copt sau folie alimentara intr-o forma, turnam compozitia, asezam un strat de biscuiti simplia, apoi coperim cu o folie alimentara si dam la rece sa se inchege.

A doua zi, rasturnam ciocolata pe un platou, coacem cateva migdale si le tocam grosier, apoi le presaram peste ciocolata inchegata.

Servim o portie delicioasa si parfumata!

 

TIPS-URI

1

puteti prepara siropul clasic, din zahar si apa

2

compozitia fara cacao iese ceva mai moale, asa ca puteti adauga mai putin sirop cand amestecati.

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata alba de casa-0
Ciocolata alba de casa-1
Ciocolata alba de casa-2
Ciocolata alba de casa-3
Ciocolata alba de casa-4
Ciocolata alba de casa-5
Ciocolata alba de casa-6

COMENTARII (22)

Moni_alex

Moni_alex 1

26.01.2016, 12:31

Delicioasa!

mirela0911

mirela0911 1

26.01.2016, 14:57

Ce minunatii faci, Laura!

miki_a

miki_a 1

28.01.2016, 12:45

Prezentari una si una Laura!
Nu stiu la care sa ma opresc, toate sunt de vis! Bravo! Cand mai ai timp sa le faci pe toate?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!