Ciocolata alba de casa

de laura_n in Dulciuri, 25 Ian 2016 | 5000 vizualizari

 

Stiu, ciocolata alba nu e ciocolata, dar nu stiam cum sa ii spun :))))
Este grozava, am facut-o cu "miere" de portocale, coaja confiata si ghimbir confiat si migdale coapte!
Va las reteta, poate ca va va fi de folos!
 

 

INGREDIENTE

  • pentru ciocolata
  • - 2 portocale
  • - 300 gr zahar alb
  • - 300 gr lapte praf
  • - 100 gr unt gras
  • pentru coaja confiata
  • - coaja curatata foarte subtire de la portocale
  • - 150 gr zahar alb
  • - 100 ml apa
  • - 50 gr migdale
  • - 8 biscuiti simpli
  • - cateva bucatele ghimbir confiat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata alba de casa:

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat.

Punem pe foc o cratita cu apa. Cand fierbe apa, punem coaja de portocala si lasam sa de-a in 1-2 cloclote, apoi scurgem apa. Punem 100 ml apa proaspata peste coaja si zaharul alb. Transferam din nou compozitia pe foc si lasam sa fiarba pana scade apa si ramane foarte putin sirop. Adaugam si ghimbirul confiat si mai lasam 2-3 minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.

Intr-o cratita punem zaharul alb, toata cantitatea de suc proaspat si lasam la fiert pana se leaga ca un sirop. Datorita zaharului din suc, se va forma un fel de miere. Dam deoparte si lasam la temperat.

Coaja de portocala si ghimbirul confiate le taiem marunt.

Mixam untul spuma intr-un castron cu un praf de sare, apoi adaugam treptat "mierea" de portocale si mixam pana la omogenizare. Adaugam laptele praf in cantitate integrala si mixam usor. Incorporam si coaja de portocala si ghimbirul taiate cubulete.

Asezam o hartie de copt sau folie alimentara intr-o forma, turnam compozitia, asezam un strat de biscuiti simplia, apoi coperim cu o folie alimentara si dam la rece sa se inchege.

A doua zi, rasturnam ciocolata pe un platou, coacem cateva migdale si le tocam grosier, apoi le presaram peste ciocolata inchegata.

Servim o portie delicioasa si parfumata!

TIPS-URI

1

puteti prepara siropul clasic, din zahar si apa

2

compozitia fara cacao iese ceva mai moale, asa ca puteti adauga mai putin sirop cand amestecati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata alba de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

26.01.2016, 14:57

Ce minunatii faci, Laura!

miki_a 1

28.01.2016, 12:45

Prezentari una si una Laura!
Nu stiu la care sa ma opresc, toate sunt de vis! Bravo! Cand mai ai timp sa le faci pe toate?

Ancutsa 1

18.07.2018, 18:56

Arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri / Biscuiti cu migdale, fara gluten, keto, low carb