Ciocolată aromată

de Ade200 in Dulciuri, 10 Apr 2013 | 4365 vizualizari

 

O ciocolată plină de arome, uşor de făcut, bună pentru un cadou din inimă!

 

INGREDIENTE

  • 900 g de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte praf
  • 100 g de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 100 g de nuci
  • 100 g de alune
  • 2 linguri de nucă de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată aromată:

Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.

 Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă până se topeşte untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul pară, să nu rămână cocoloaşe.

Când e omogenă compoziţia, se adaugă restul ingredientelor: alune şi nuci zdrobite în bucăţi nu prea mici(eventual tăiate), esenţele, lichiorul.

Se unge o tavă cu unt şi se toarnă ciocolata cam de 2 cm grosime. Se lasă la răcit până a doua zi.

Dacă doriţi, după câteva ore, puteţi modela diferite bomboane date prin nucă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată aromată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:05

Buna!

iry-gabriela 1

10.04.2013, 18:59

Ade200 1

14.04.2013, 17:33

Scuze, am scris de făină în loc de cacao!Se amestecă laptele praf şi cacaua ! Şi să ştiţi că mi se pare cea mai ca lumea dintre reţetele de ciocolată!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu rom, stafide si nuci