Ciocolată de casă

de diaconta in Dulciuri, 29 Oct 2011 | 9579 vizualizari

 

Chiar nu făcusem demultişor ciocolată de casă.Uitasem şi reţeta,aşa că am găsit la Gaby o reţetă care mi-a fost pe plac.Doar că nu mi-a reuşit la fel de bine ca şi a ei.Dar nu mă surprinde,azi am fost dezastru în bucătărie

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • O lingurita zeama de lamâie
  • 40 gr cacao
  • O lingura amidon
  • 100 gr unt
  • Nuca,alune şi stafide
  • Esenta de migdale (jumatate de lingurita)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.

Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe 2 minute.

Laptele praf se amesteca cu cacaua si se cerne.Turnam siropul de zahar peste amestecul de lapte praf si cacao si amestecam bine compozitia cu un tel.

Adaugam si esenta de migdale,nuca,alunele si stafidele care le-am înmuiat în prealabil în putin rom.

Intr-o tava punem o folie,o ungem cu putin ulei si turnam ciocolata in tava.Lasam sa se raceasca apoi o punem la frigider.

Dupa ce s-a întarit suficient,o taiem în forma dorita.

Sa nu uit,Gaby zice s-o si papam dup’aia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

diaconta 1

25.11.2011, 11:08

Kadia,daca ai de unde sa cumperi ciocolata de calitate,e foarte bine
eu incerc sa prepar macar ce-mi este la indemana mai degraba decat sa cumpar

Tabita _ 1

05.05.2013, 01:10

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 13:45

mmm...delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Grace