Ciocolata de casa

de Rux in Prajituri, 19 Ian 2013 | 7659 vizualizari

 

Delicioasa si deloc...nevinovata :)))) asa ca va rog cu masura, daca va puteti abtine :)))
Aceasta ciocolata are o consistenta cremoasa si usor sfaramicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 200 ml apa
  • 250 ml lapte
  • 10 linguri cacao
  • 2 esente rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 gr lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se face un sirop din apa si zahar pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, se adauga untul si se amesteca pana se topeste, apoi si laptele lichid in care am adaugat din timp esentele.

Tragem vasul de pe foc si incorporam  cacaoa si apoi tot laptele praf amestecand bine cu un tel. 

Introducem mixerul vertical si omogenizam foarte bine compozitia.

Se unge o tava de Jena cu unt si apoi se toarna compozitia de ciocolata. Se lasa la rece minim 6 ore sau mai bine toata noaptea.

A doua zi o taiem si o servim. Se taie mult mai usor si mai frumos daca inainte de a o servi se pune tava la congelator 25 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

Serviti-o cu alune de padure sau nuci, acestea pot fi introduse si in compozitie

COMENTARII (70)

Rux

Rux 1

21.01.2013, 18:22

Da, Diana...si mie!, multumesc!

Rux

Rux 1

21.01.2013, 18:23

Lau, multumesc!

Rux

Rux 1

21.01.2013, 18:23

Te imbratisez Diuta si-ti multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!