Ciocolată de casă

de adnia in Dulciuri, 12 Noi 2013 | 1439 vizualizari

 

Cred cu tărie că nu există copil care să nu cunoască gustul minunat al ciocolatei de casă și că nu există bucătărie de gospodină unde să nu se fi preparat nici măcar o dată acest dulce, fie el tradițional, raw-vegan, cu lapte, cu alune, cu mentă, albă sau neagră…și câte și mai câte variante, forme și culori! Când piticul meu m-a rugat să facem ciocolată de casă (musai albă…și musai simplă!), nu am avut cum să nu mă întorc în copilărie și să nu-mi aduc aminte de batoanele acelea dreptunghiulare dulci și iubite de noi, care se vindeau la colț de stradă, impreună cu cocoșeii din zahar ars (phiuuuu, îi mai țineți minte?)

Doamne, ce fericiți eram alergând cu ciocolata în mâini și mâncând-o aproape pe nerăsuflate! Totuși, chiar și astăzi, cu toate că avem la îndemână o întreagă varietate de prăjituri și dulciuri, parcă ciocolata de casă e specială, nu-i așa?

 

INGREDIENTE

  • 425 g zahăr
  • 150 ml apă plată
  • 125 g unt (eu am folosit unt gras, 82% grăsime)
  • 450 g lapte praf (eu am folosit lapte praf integral)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

 

Mod de preparare:

Apa și zahărul se pun la fiert, până se leagă siropul : se face proba picăturii pe farfuria rece (se picură puțin sirop pe o farfurie răcită în frigider, iar dacă picăturile rămân frumoase și rotunde, atunci siropul este gata). Se ia siropul de pe foc și se adaugă untul. Se amestecă bine până când acesta se topește bine, apoi se începe adăugarea laptelui praf, amestecând continuu. După încorporarea întregii cantități de lapte praf, se obține o compoziție păstoasă, care deja poate fi modelată cu mâna.

Acesta este momentul în care ciocolata se așează în forme (ale mele sunt din silicon) și se dau la rece cca. 2 ore. Se desprinde ciocolata cu grijă din mulaje și se servește. Nu-i așa că-i simplu? Așa a spus și băiatul meu!!!

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolată de casă-0
Ciocolată de casă-1
Ciocolată de casă-2
Ciocolată de casă-3

COMENTARII (9)

diaconta

diaconta 1

12.11.2013, 15:31

Foarte speciala chiar daca nu ma dau in vant dupa ciocolata alba

adnia

adnia 1

12.11.2013, 18:38

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

17.12.2013, 11:58

adaugata pe lista de favorite

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24