Ciocolata de casa

de simsim82 in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 1863 vizualizari

 

De fiecare data cand mananc o bucata de ciocolata de casa, imi amintesc de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 250 g unt
  • 500 g zahar
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, senta de rom si cacao. Se amesteca bine, pana nu mai sunt cocoloase de lapte praf.

Pasta obtinuta se pune intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Se lasa la rece cateva ore si se taie cu un cutit uns cu unt sau ulei, sa nu se lipeasca.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa-0
Ciocolata de casa-1
Ciocolata de casa-2
Ciocolata de casa-3
Ciocolata de casa-4
Ciocolata de casa-5

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

24.02.2014, 19:15

Rocsi 1

24.02.2014, 20:40

Imi place enorm

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04