Ciocolată de casă

de Zamfira in Dulciuri, 24 Oct 2015 | 4108 vizualizari

 

Cine ar refuza o bucățică de ciocolată? Un desert tradițional, al copilăriei, al momentelor de bucurie și năzdrăvăniilor poznașe. Și acum savurez cu multă bucurie o bucățică de ciocolată de casă și parcă, parcă aș spune că bate toate mărcile celebre. Azi vă aduc o rețetă reușită ce asigură textura și aroma reală a ciocolatei de casă. Varianta mea e cea simplă dar poate fi îmbogățită cu arome(rom, vanilie, mentă, cafea etc.), semințe(alune, nuci prăjite, etc.) sau fructe confiate(stafide, merișoare, prune uscate, etc.). Și iată rețeta….

 

INGREDIENTE

    • 500 g lapte praf
    • 300 g zahăr tos
    • 200 g unt
    • 100 g cacao
    • 170 ml apă

(am folosit marca Dr. Oetker pentru lapte praf si cacao și unt de 65%)

Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată de casă:

Cernem printr-o sită rară cacao-ul și laptele praf.

Punem zahărul și apa la fiert, amestecăm tot timpul și lăsăm să fiarbă cel puțin 5 minute.

Îl luăm de pe foc și adăugăm untul în bucățele și amestecăm în continuare până când se topește untul. Dacă dorim să folosim diferite arome acum este momentul să le adăugăm.

Turnăm compoziția peste cacao și laptele praf.  Amestecăm foarte bine compoziția. Adăugăm după gust semințe, fructe uscate sau lăsăm ciocolata simplă.

Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu unt sau pe folie alimentară.

Poate fi feliată când s-a răcit complet(timp de răcire la frigider 8 ore).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată de casă" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă în două culori