Ciocolata de casa cu alune de padure

de Criss in Dulciuri, 21 Aug 2013 | 4985 vizualizari

 

Prea cald pentru a sta in bucatarie, totusi zilele trecute am dat peste o punga cu lapte praf care ar fi expirat in scurt timp si n-am vrut sa ajung sa o arunc astfel ca l-am transformat in cea mai buna ciocolata de casa. O ciocolata de casa pe care n-o puteam suferi in copilarie cand ne facea mama...dar in timp am revenit la sentimente mai bune.
Sa trecem deci la reteta.

 

INGREDIENTE

  • -450 g zahar
  • -75 g cacao
  • -500 g lapte praf
  • -225 g unt de buna calitate (cu 80% grasime)
  • -190 ml apa
  • -1 fiola esenta de rom
  • -100 g alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu alune de padure:

Apa  + zaharul se pun la fiert pana cand se topeste zaharul si rezulta un sirop care seamana la consistenta cu mierea.  Se adauga cacao si se amesteca, se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia vasul deoparte, se adauga untul si se amesteca pana se incorporeaza tot untul. Se adauga apoi laptele praf cernut si esenta de rom, se amesteca bine cu un tel sau cu o lingura. Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau cu folie alimentara. Se pun deasupra alunele prajite si decojite (pe cat se poate). Se pune ciocolata in frigider peste noapte pana se intareste. Apoi se taie in patratele mai mari sau mai mici, dupa preferinta.

Buna si usor cremoasa si lipicioasa, desi as fi vrut sa fie mai uscata si mai tare. Pe maine se va mai intari (daca mai ramane).

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa cu alune de padure-0
Ciocolata de casa cu alune de padure-1
Ciocolata de casa cu alune de padure-2
Ciocolata de casa cu alune de padure-3

COMENTARII (14)

madi_marin

madi_marin 1

21.08.2013, 19:05

nebunie!

Criss

Criss 1

21.08.2013, 19:29

Multumesc dragele mele. Ma bucur ca va place.

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

29.10.2013, 10:20

e foarte buna ciocolata de casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!