Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide

de laura_n in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 4807 vizualizari

 

Big, big yuuum! :x

 

INGREDIENTE

  • 200 g zahar brut
  • 300 ml apa plata
  • 1 praf de sare
  • 250 g lapte praf
  • 100 g unt moale
  • 60 g cacao neagra
  • 20 ml rom
  • alune de padure
  • stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide:

Intr-un vas, punem apa, un praf de sare si zaharul. Amestecam si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, lasam la foc mediu, aproximativ 6 -7 minute. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam untul, amestecam sa se topeasca, apoi adaugam romul.

Intr-un castron, cernem laptele praf cu cacaua impreuna. 

Alunele le prajim cateva minute la cuptor, la foc iute. Le curatam de coji si le lasam sa se raceasca.

In vasul cu lapte praf, incepem sa turnam din siropul de zahar, amestecand continuu cu un tel para. Adaugam alunele si stafidele si amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena, (exceptand alunele si stafidele) inchegata, si care se dezlipeste usor de pe vas.

Pregatim forme (din silicon,preferabil) in care am presarat ornamente de ciocolata, apoi turnam ciocolata. Lasam la rece sa se inchege.

Cand vrem sa servim, portionam cu un cutit ascutit umezit cu un pic de apa rece.

Este o bunatate! Simplu si rapid de pregatit, necesita un pic de rabdare ca sa se inchege :))))

 

TIPS-URI

1

pentru gustul nostru este suficient de dulce, daca doriti si va place mai dulce, suplimentati cantitatea de zahar.

2

Puteti adauga cafea sau lichior in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa, cu alune de padure si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Iisus Hristos pe cruce