Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure

de diana_k in Prajituri, 14 Oct 2013 | 9070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar,
  • 300 ml apa ,
  • 250 g unt sau margarina ,
  • 500 g lapte praf,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g fistic,
  • 50 g alune de padure
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure:

In primul rand se pregateste o tava mare de 28/38cm pe care o tapetam cu  foaie alimtara sau pur si simplu cu o punga taiata.  Se face un sirop gros din apa si zahar. Se fierbe pana se ingroasa si bolboroseste bine.

Pentru a fi siguri ca este suficient de legat se picura putin sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca se formeaza bobite si nu se dizolva in apa insemna ca este gata. O alta metoda este urmatoarea: se picura putin sirop pe o farfurioara, daca bobita sta teapana si nu se prelinge siropul este gata...daca nu se mai fierbe putin.

Deci cand siropul este bine legat se pune untul sau margarina (eu am folosit rama) si se lasa la foc mic pana acesta se dizolv, punem si zaharul vanilat..  Se tragem oala de pe foc si se toarna laptele praf tot odata.

Se ameteca rapid...eu folosesc mixerul pregatit din timp. Compozitia se toarna rapid in tava si se presara fisticul si alunele. 

Se lasa la rece sau in camara cateva ore bune pana se intareste ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268517
retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268518
retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268519
retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268520
retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268521
retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268522
retete culinare - Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure 268547

COMENTARII (18)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 11:03

arata minunat

Rux 1

15.05.2014, 11:19

Ce splendoare delicioasa!

Giana 1

12.06.2014, 13:31

Ce buna este

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D