Ciocolata de casa cu lapte condensat

de Brindusa in Prajituri, 22 Dec 2011 | 8016 vizualizari

 

De multe ori am incercat sa fac ciocolata de casa, dar pentru ca laptele praf nu era bun nu s-a intarit. Am cautat mult o reteta care sa se fac fara lapte praf, pana cand am ajuns pe site-ul Joy of baking. Acolo gasiti tot felul de dulciuri, inclusiv ciocolata cu lapte condensat. Care a iesit (conform spuselor sotului meu, mare mancator de ciocolata): Mai buna decat Milka. Cu alte cuvinte merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 400 ciocolata neagra, de 55 %
  • 400 ml lapte condensat 
  • 20 g unt
  • 300g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu lapte condensat:

Prajeste uscat alunele, in cuptor.

Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile.

Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand.

Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy).

Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei.

Tai-o bucati cu un cutit ascutit.

Ciocolata se poate pastra in frigider.

 

COMENTARII (10)

madi_marin 1

23.12.2011, 14:31

foarte interesanta reteta.... direct la favorite cu ea....

alinutzika 1

29.12.2011, 15:49

arata super

VERONICA2607 1

14.02.2012, 09:14

felicitari...arata superb....vreau si eu....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55