Ciocolata de casa cu nuca prajita

de Patricia Iordache in Prajituri, 1 Mar 2013 | 24238 vizualizari

 

Cu ocazia Martisorului, va servesc drept martisor o bucatica de ciocolata si va doresc o primavara extraordinara! :)

Am incercat de multe ori sa fac ciocolata de casa insa de fiecare data rezultatul nu a fost pe placul meu. De curand am gasit pe un site culinar aceasta reteta si sunt foarte incantata! Trebuie sa o incercati ;)

 

INGREDIENTE

  • - 350 gr. zahar tos;
  • - 100 ml apa;
  • - 100 gr. unt;
  • - 250 gr. lapte praf (eu am folosit Raraul);
  • - 40 gr. cacao pudra (eu am folosit cu 10-12 % grasime, nu cacao neagra);
  • - 1 fiola esenta vanilie;
  • - miezul de la 6 nuci (puteti pune alune nesarate prajite, stafide)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu nuca prajita:

Este foarte important sa ne pregatim totul inainte de a incepe prepararea. 

Asadar, punem zaharul si apa intr-o cratita de inox.  Cernem laptele praf si il punem intr-un castronel.

In alt vas cernem cacao, pregatim cele 100 gr de unt pe o farfuriuta, prajim miezul de nuca si il rupem in bucati potrivite.

Pregatim o tava (a mea a avut 24*24 cm), o ungem cu putin ulei si punem in ea folie alimentara.   Acum putem sa asezam pe flacara cratita cu zahar si apa, amestecam cu telul, iar cand s-a dizolvat zaharul si incepe sa fiarba, dam focul mic si lasam 5 minute (NU mai mult, NU mai putin!!) amestecand continuu.  

Dupa cele 5 minute, luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se dizolva complet. Adaugam laptele praf cernut, amestecam cu telul ca sa nu ramana cocoloase, apoi adaugam si cacao cernuta si esenta.

Cand totul s-a omogenizat, turnam compozitia in tava deja pregatita, adaugam deasupra bucatile de nuca prajita, lasam sa se raceasca si bagam totul la frigider pentru 3-4 ore.  

Rasturnam ciocolata pe un tocator, portionam si papam.

TIPS-URI

1

In loc de nuca prajita puteti adauga stafide hidratate in rom sau bucati de migdale prajite usor ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu nuca prajita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată pentru măicuţa