Ciocolata de casa cu pasta de alune

de Rux in Dulciuri, 25 Aug 2015 | 1192 vizualizari

 

Periculos de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte praf
  • 200 ml apa
  • 475 g zahar brun
  • 1 borcanel pasta de alune( 4 feluri amestec, de la Plafar, marca Rapunzel)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 5 linguri cacao cu varf
  • 250 g unt gras( 85%)
  • alune de padure (optional)
  • unt pentru uns tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu pasta de alune:

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru fix 9 minute.

Se trage vasul deoparte, se pune vanilia, esenta de rom si untul si se amesteca bine, astfel incat sa se topeasca, se adauga pasta de alune si se continua amestecarea ca sa se omogenizeze compozitia.

Se pune laptele praf si cacaoa intr-un vas mai larg si se toarna  deasupra compozitia lichida, amestecand foarte bine.

Ungem cu unt o tava dreptunghiulara (Yena) si punem  amestecul de ciocolata.

Vom lasa ciocolata la temperatura camerei pentru doua ore si apoi o vom manca cu pofta mare!  :))))......e nebuna de buna! Daca doriti ii puteti adauga si alune intregi...eu le-am mancat alaturi! 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa cu pasta de alune-0
Ciocolata de casa cu pasta de alune-1
Ciocolata de casa cu pasta de alune-2
Ciocolata de casa cu pasta de alune-3
Ciocolata de casa cu pasta de alune-4
Ciocolata de casa cu pasta de alune-5
Ciocolata de casa cu pasta de alune-6
Ciocolata de casa cu pasta de alune-7

COMENTARII (53)

Rux 1

28.08.2015, 11:00

Multumesc Moku!

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:14

Imi place!

Rux 1

07.10.2015, 22:22

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41