Ciocolata de casa cu pasta de alune

de RuxyRux in Dulciuri, 25 Aug 2015 | 5188 vizualizari

 

Periculos de delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte praf
  • 200 ml apa
  • 475 g zahar brun
  • 1 borcanel pasta de alune( 4 feluri amestec, de la Plafar, marca Rapunzel)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 5 linguri cacao cu varf
  • 250 g unt gras( 85%)
  • alune de padure (optional)
  • unt pentru uns tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu pasta de alune:

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pentru fix 9 minute.

Se trage vasul deoparte, se pune vanilia, esenta de rom si untul si se amesteca bine, astfel incat sa se topeasca, se adauga pasta de alune si se continua amestecarea ca sa se omogenizeze compozitia.

Se pune laptele praf si cacaoa intr-un vas mai larg si se toarna  deasupra compozitia lichida, amestecand foarte bine.

Ungem cu unt o tava dreptunghiulara (Yena) si punem  amestecul de ciocolata.

Vom lasa ciocolata la temperatura camerei pentru doua ore si apoi o vom manca cu pofta mare!  :))))......e nebuna de buna! Daca doriti ii puteti adauga si alune intregi...eu le-am mancat alaturi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu pasta de alune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa