Ciocolata de casa cu stafide

de dariadeea in Prajituri, 11 Apr 2013 | 15499 vizualizari

 

Un desert foarte usor de facut si apreciat de toti si mari si mici :)

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de lapte praf
  • 500 grame de zahar
  • 200 grame de unt
  • 3 sticlute esenta de rom
  • 4 linguri de cacao
  • 200 grame de apa
  • 100 g de stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu stafide:

Mai intai se pun stafidele intr-un vas cu 2 esente de rom.Este de preferat sa se puna cu rom dar eu nu am avut.Se lasa pana se inmoaie bine dupa care se pun la scurs.Trebuie sa fie foarte bine scurse pentru a le pune in ciocolata.

Luam o oala sau o craticioara,este suficienta una de 1.5 l si punem zaharul si apa in ea dupa care punem la foc mic.Zaharul trebuie sa se topeasca bine si sa iasa un sirop mai consistent ca textura pentru a se intari ciocolata.Dupa ce siropul s-a ingrosat  se adauga untul (eu l-am taiat in 4 pt a se topi mai usor).Se amesteca bine iar dupa ce untul s-a topit luam cratita de pe foc.Lasam 1 minut si punem laptele praf impreuna cu cele 4 linguri de cacao si adaugam si o esenta de rom.Amestecam energic sa nu ramana cocoloase de lapte (putem amesteca cu mixerul daca dorim, eu am amestecat cu un tel in forma de para).Adaugam si stafidele si amestecam bine.

Luam o tava potrivita ca marime ,indiferent de forma,dreptunghiulara,patrata, in care puneti hartie de copt si o ungeti cu putin unt sau margarina ,dupa care turnam compozitia rezultata si o lasam la racit.

O portionam dupa ce s-a racit si s-a intarit bine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciocolata de casa cu stafide 218543
retete culinare - Ciocolata de casa cu stafide 218544
retete culinare - Ciocolata de casa cu stafide 218545

COMENTARII (21)

diana_k 1

12.04.2013, 20:33

e perfecta

- TABITA - 1

12.04.2013, 23:51

Bravo! Minunata ciocolata!
Profit de ocazie sa-ti spun Bine ai venit!

dariadeea 1

13.04.2013, 14:59

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21