Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello

de gugugh in Prajituri, 21 Oct 2010 | 8860 vizualizari

 

o combinatie de-a mea, reusita zic eu

 

INGREDIENTE

  • pt ciocolata de casa:
  • 200 ml apa,
  • 500 gr zahar
  • 50 gr cacao neagra
  • 500 gr lapte praf
  • 1 pachet margarina  pt creme
  • esenta de rom
  • optional cateva alune nesarate sau nuci coapte
  • pt bomboanele raffaelo:
  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr nuca cocos
  • 1 pachet unt de calitate (eu folosesc de la Mili)
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello:

Pentru ciocolata de casa: Apa si zaharul se fierb 8 minute apoi se adauga margarina si cacao. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine  si se mai fierbe putin.

Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga laptele praf, se omogenizeaza bine pana la incorporarea laptelui praf. adaugam si nuca /alunele usor zdrobite si esenta de rom.

Pentru bomboanele raffaelo:Untul se scoate pt a fi la temperatura camerei si se freaca cu zaharul pana devine o crema pufoasa.Se adauga laptele praf si cantitatea de nuca de cocos si esenta de vanilie si se da pt 1 ora la frigider.

Asamblare: intr.o tava de chec tapetata cu ceolofan (tipla transparenta) punem un strat de ciocolata de casa si dam la rece pt 30 minute. Apoi punem cu spritul peste primul strat de ciocolata de casa un strat de compozitie bomboane raffaelo si dam din nou la frigider pt 15-20 min. termina de asamblat cu restul de ciocolata de casa si dam la rece pana a doua zi. inainte de servire scoatem tortuletul pe un platou indepartand tipla transparenta si se orneaza daca e cazul dupa preferinta.

delicios delicios

 

TIPS-URI

1

din compozitia de bomboane raffaello puteti forma si cateva bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

2

puteti pune mai putin zahar la fiecare compozitie pt ca iese foarte dulce.

3

la compozitia de bomboane raffaello puteti adauga o foaie de napolitana zdrobita

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello-0
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello-1
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello-2
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello-3
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello-4
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello-5

COMENTARII (14)

gugugh 1

21.10.2010, 22:56

va multumesc fetelor pt primirea calduroasa, aveam emotii mari

babi5 1

17.12.2014, 15:53

monik80 1

20.03.2015, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04