Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare

de mena29 in Dulciuri, 10 Ian 2012 | 2424 vizualizari

 

Imi place foarte mult ciocolata...in orice chip si-n orice fel.Inainte de craciun mi-am zis ca ar fi foarte bine sa fac si o ciocolata de casa dar fiind o perioada asa speciala,nu o puteam lasa asaaa...simpla.Trebuia sa-i dau un aer de sarbatoare.A rezultat ce vedeti mai jos:D

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 500 g de lapte praf
  • 200 g unt
  • esenta de portocale
  • 400 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 180-200 ml apa
  • Pentru glazura:200 g ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte sau frisca lichida
  • bombonele dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare:

Intr-o craticioara punem la fiert pe foc mic apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc siropul 10 minute dupa care adaugam untul si amestecam bine pentru omogenizare. Dupa ce untul s-a omogenizat, tragem vasul de pe foc si adaugam laptele praf cernut, esenta de portocale si cacaoa. Se amesteca foarte bine cu mixerul pentru a nu ramane cocoloase de lapte praf. Compozitia rezultata se pune intre doua foi de napolitana si se lasa la rece pana a doua zi.

In urmatoarea zi taiem ciocolata in bucati de marime dorita.

Ciocolata amaruie o taiem in bucatele mici si o pune pe baie de abur, adaugam laptele su frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza. O sa rezulte o pasta smantanoasa in care vom imbraca fiecare bucatica din ciocolata de casa. Presaram bombonele.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare-0
Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare-1
Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare-2
Ciocolata de casa in hainuta de sarbatoare-3

COMENTARII (40)

mena29

mena29 1

23.02.2012, 15:35

Ruxy,tu esti o draguta si o scumpa

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 22:11

tare dragalasa ciocolata

iri_iri

iri_iri 1

09.04.2012, 22:30

un dulce super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!