Ciocolatina cu blat de biscuiti

de adasev12 in Prajituri, 12 Ian 2012 | 6115 vizualizari

 

vroiam ceva dulce...dar fara sa coc blat...asa ca am improvizat ceva pe blat de biscuiti...si nu f pretentios...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 piscoturi
  • biscuiti cu miere, vreo 200 g
  • o esenta de rom mare sau 2 mici
  • 50 g unt topit
  • 120 g lapte praf
  • 50 ml lapte dulce
  • o lg mare de  crema de alune
  • 2 maini mari de nuca macinata
  • crema:
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 250 g frisca lichida
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte
  • 1 lg miere
  • zahar pudra vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolatina cu blat de biscuiti:

Se pun intr-un castron mare biscuitii si piscoturile. Se adauga untul topit si laptele dulce si se amesteca bine cu mana (nu e nevoie de mixer sau robot), apoi se adauga esenta de rom, nuca si laptele praf si crema de alune. Se amesteca bine totul. Se ia o forma de tort sau ce aveti la indemana (ideal e o forma cu pereti detasabili, dar mie imi lipseste inca din dotare asa ceva si a trebuit sa o pun intr-o forma fixa..)...si se pune pe fundul ei o mana de nuca macinata, peste intreaga suprafata, apoi cu mana se intinde blatul de biscuiti cat de cat uniform si se taseaza bine. Se lasa la rece pana se face crema.

Ciocolata se topeste la microunde cu untul si laptele , se amesteca bine si se lasa sa se raceasca cat sa se poata adauga la frisca. Frisca se bate ff bine cu o lingura de miere (plus zaharul necesar, asta daca nu e gata indulcita, ca a mea...) Se adauga apoi ciocolata racorita si se amesteca binisor, apoi se intinde peste blatul de biscuiti si se niveleaza frumos suprafata. Se lasa la rece macar 2 ore.

Blatul initial o sa fie molcut, dar se va face crocant si f bun de la laptele praf dupa ce sta la rece.

Deasupra am facut niste stelute din zahar pudra vanilat,...nu prea reusite..ca trebuia sa fac forma din ceva hartie mai tare...dar bun si asa...dupa cum spuneam, nu vroiam ceva pretentios...doar ceva dulce ciocolatos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolatina cu blat de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adasev12 1

13.01.2012, 12:46

mamaie, anamaria...multumesc
alinutzika...

mirela0911 1

14.01.2012, 10:31

As vrea si eu ceva de aici!

adasev12 1

14.01.2012, 21:28

mirela...ceva e si pt tine....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de biscuiti