Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita

de mikidaniro in Porc, 25 Feb 2012 | 12393 vizualizari

 

O mancare aromata cu un gust combinat de afumatura si usturoi pentru zilele geroase de iarna.Ciolanul preparat in acest mod merge ideal langa o iahnie de fasole,dar cum mie imi place mai mult varza,am ales varianta asta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciolan afumat:
  •  1 ciolan afumat(al meu a avut cca 1,300kg)
  • o  capatana si jum.de usturoi
  • 15-20 boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 pahar cu bere(250 ml)
  • cimbru
  • sare(daca este nevoie)
  • piper
  • Pentru varza:
  • o varza cca 1,5kg
  • cimbru,foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita:

Ciolanul afumat

Ciolanul il punem pe foc intr-un vas inalt cu apa cat sa il acopere.Adaugam cateii de usturoi (o capatana) necuratati si zdrobiti,boabele de piper,foile de dafin si lasam la foc mic pana se fierbe foarte bine cca 2-3 ore.

Dupa ce s-a fiert foarte bine-vedem ca incepe sa se desprinda de pe os-il scoatem din lichid si il punem intr-un vas cu capac pe care ulterior il vom pune in cuptor.Adaugam restul de usturoi taiat rondele,sarea (daca este nevoie), piper macinat,cimbru,berea si completam cu zeama in care a fiert cat sa il acopere un pic mai mult de jumatate.Acoperim si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30 de min.,apoi scoatem capacul si mai lasam cca 15-20 de min.sau pana se rumeneste deasupra.

Varza:

Pentru ca in aceasta perioada a anului nu am gasit varza romaneasca proaspata,am cumparat o varza din import,care este mult mai tare,de aceea am preparat-o in acest mod.

Varza o taiem fideluta si o punem intr-un vas cu putin ulei la foc potrivit pana incepe sa se inmoaie un pic, amestecand frecvent.Adaugam,sare,piper,cimbru,boia si turnam din lichidul ramas de la ciolan cat sa o acopere,apoi acoperim vasul si lasam la foc potrivit cca 30-45 de min.Cand lichidul este scazut la jumatate punem vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 30-45 de min.sau pana a scazut aproape tot lichidul. Inainte cu 5 min. de a fi gata,adaugam mararul tocat si potrivim de sare si piper..

TIPS-URI

1

Se poate servi simplu sau langa orice garnitura.

2

Daca va place puteti adauga si rosii cubulete sau suc de rosii,mie imi place varza simpla

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan afumat,fiert in bere la cuptor cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu cirnati