Ciolan cu crusta de miere si mustar

de papabundetot in Porc, 26 Apr 2015 | 552 vizualizari

 

Am primit zilele trecute,aceste ciolane in ambalaj argintiu de la un amic,pentru a crea o reteta cu ele si…pentru a-mi da cu parerea …sunt buna la asta..la datul cu parerea :)).Nu mai vazusem pana la astea genul asta de preparat,e un ciolan precopt,cu rozmarin,aromat si gustos care are in interiorul pungii asteia de aluminiu si un delicios sos.Inainte de a-l gati se aseaza intr-un vas cu apa calda deoarece sosul din interior are consistenta unei gelatine si sa se desfaca la caldura pentru a nu pierde nimic din el :) Ca idee,mare lucru la aroma ciolanului nu se mai poate face,el deja fiind gatit,dar,eu m-am incapatanat si am incercat,i-am creat o crusta de miere cu mustar care l-a improspatat si i-a schimbat putin aroma fata de cea initiala care era…mai mult sarata :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 ciolane precoapte
  • 1 kg cartofi
  • 5 cepe rosii mici
  • 1/2 radacina fenicul seminte fenicul,
  • sare,
  • chimen,
  • seminte turmenic,
  • boia iute afumata
  • Pentru crusta:
  • o lingura de miere
  • o lingura mustar dulce
  • o lingura chutney
  • smochine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan cu crusta de miere si mustar:

Am pus ciolanele cu tot cu ambalaj intr-o oala cu apa fierbinte,pentru ca sosul din interior sa se incalzeasca si sa nu ramana nimic in ambalaj :).

Cartofii i-am taiat bucati mari si i-am pus intr-o tava,am tocat cepele si radacina de fenicul si le-am asezat peste cartofi,am presarat condimentele, am amestecat bine si apoi deasupra am pus ciolanele cu tot cu sosul din punga, am acoperit tava cu o folie de copt si am dat-o la cuptor aproximativ 40 minute pana cand cartofii s-au inmuiat. Intr-un castronel am amestecat mierea cu mustarul si chuteny-ul de smochine si am pus acest amestec dupa cele 30-40 minute, peste ciolane, am dat apoi din nou tava la copt dar fara folia de aluminiu de data asta si am mai lasat-o 10-15 minute, pana cand s-a format o crusta frumoasa pe ciolane.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciolan cu crusta de miere si mustar-0
Ciolan cu crusta de miere si mustar-1
Ciolan cu crusta de miere si mustar-2
Ciolan cu crusta de miere si mustar-3
Ciolan cu crusta de miere si mustar-4
Ciolan cu crusta de miere si mustar-5

COMENTARII (11)

mirela0911

mirela0911 1

26.04.2015, 16:43

papabundetot

papabundetot 1

26.04.2015, 18:46

Bravo Cris,ca si io azi mananc la tine

Rocsi

Rocsi 1

26.04.2015, 21:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!