Ciorba a la grec cu conopida

de Sidy in Ciorbe, 11 Oct 2012 | 7242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva oase cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • 1 cartof
  • 2-300 g conopida
  • 1 ceapa
  • ardei rosu si verde
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • zeama de lamaie
  • un pumn orez
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu conopida:

Carnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza.

Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca).

Dupa ce s-a spumuit ciorba, adaugam tot zarzavatul , apa daca mai este cazul, sare , piper si lasam sa fiarba bine carnea si legumele.

Cand sunt aproape fierte toate,adaugam conopida desfacuta in buchetele, orezul spalat iar galbenusurile se bat bine, se adauga smanatana si un polonic cu ciorba fierbinte.Stingem focul sub ciorba, scoatem ceapa si adaugam  zeama de lamaie.Amestecam bine galbenusurile cu smantana si cu ciorba apoi rasturnam compozitia peste ciorba , invartim bine si presaram deasupra patrunjelul verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute linga ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida