Ciorba a la grec cu gat de curcan

de Constelatialeu in Ciorbe, 6 Noi 2015 | 4890 vizualizari

 

Desi leguma mea favorita e ''porcu'', din cand in cand o dau si pe ''oratanii''. De data asta am ales curcanul, doar gatul de la el, e plin de carnita si foarte bun in ciorbita.....Era sa uit, reteta asta-i pentru ''saptamana barbatilor care gatesc''...

 

INGREDIENTE

  • 1 gat curcan - cca 600 g
  • 1 ceapa rosie
  • 1 cepe albe
  • 6 morcovi mici , din cultura proprie
  • 1 pastarnac mic,din aceiasi cultura
  • 1 telina tot mica si tot din aceiasi cultura
  • 2 ardei capia
  • 30 g orez
  • 1 ou
  • 2 linguri de smatana cu 40% grasime
  • zeama de lamaie
  • sare
  • frunze de telina si leustean
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu gat de curcan:

Mai intai am feliat gatul de curcan, l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu putina sare. Avem grija sa luam spuma formata, ca sa fiu sigura ca nu ramane nici o impuritate in zeama, am strecurat-o dupa ce carnea a fiert.Bon, dupa ce am strecurat zeama, am pus bucatile de carne inapoi si am lasat sa mai dea un clococ, doua. Cat timp  a fiert carnea , am pregatit legumele, le-am curatat si taiat, apoi le-am adaugat in zeama,am pus si orezul si am lasat sa fiarba pana ce orezul a inflorit, adica e fiert. Am potrivit de sare si am stins focul.

Intr-o farfurie am spart un ou, am adaugat zeama de la lamaie si smantana, am omogenizat bine compozitia si apoi am luat cu polonicul zeama din oala si am diluat compozitia, avand grija sa amestecam bine.

Luam farfuria si turnam amestecul in oala cu ciorba ,amestecand in toata oala. La final am presarat frunze de telina si leustean.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu gat de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Dya Daniela Andrei 1

06.11.2015, 16:23

Am si eu !!!

Constelatialeu 1

06.11.2015, 16:58

Diamantoaso, vrei sa-ti zic sau sa-ti desenez....

miki_a 1

07.11.2015, 00:40

O ciorbita buna cu orice fel de carne!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carne de porc si afumatura