Ciorba alba cu perisoare

de Panacris in Ciorbe, 2 Dec 2012 | 1282 vizualizari

 

Zamfira, cand am vazut ciorbita postata de tine am poftit la ea, mai rau ca si o "graviduta" . Mi-a adus aminte de ciorba ce o mancam la gradinita. ;) Asa ca am "executat-o". Multumesc de inspiratie ;-* Plus, am achizitionat si 2 castroane, ptr. servire autentic romaneasca! :-*

 

INGREDIENTE

  • fasole pastai verde 100 g,
  • fasole pastai galbena 100 g,
  • mazare 100 g,
  • morocovi 100 g,
  • ceapa galbena 100 g,
  • ardei gras rosu 100 g,
  • pastarnac 50 g,
  • patrunjel radacina 50 g,
  • telina 50 g,
  • ulei de masline 100 ml,
  • sare iodata 2 g.,
  • piper proaspat macinat 1 g,
  • leustean,
  • carne tocata amestec (vita+porc) 200 g,
  • orez 50 g,
  • ou 1 bucata,
  • smantana,
  • faina alba de grau.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba cu perisoare:

Legumele se curata, se spala si se taie bucatele. se pun la fiert in apa rece cu putina sare si ulei de masline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit. Intre timp  carnea tocata, se asezoneaza de sare, piper, se adauga orezul si oul, apoi se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Cand legumele sunt aproape fierte, se pun cu lingurita perisoarele din carne, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Dupa ce s-au fiert, perisoarele, se adauga faina diluata cu smantana, amestecandu-se continuu, ptr a nu se face cocoloase. La final se presara leustean tocat marunt. Se serveste fierbinte cu ardei iute proaspat sau murat dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba alba cu perisoare 191542
retete culinare - Ciorba alba cu perisoare 191543
retete culinare - Ciorba alba cu perisoare 191544
retete culinare - Ciorba alba cu perisoare 191545

COMENTARII (20)

Cris2711 1

02.12.2012, 19:54

pentru ca mi-ai facut azi asa o pofta ,am preparat si eu ,acum este fiebinte ,abia astept sa o devorez),si am facut si papanasii Adelei

Panacris 1

02.12.2012, 20:30

Cris

Sim0na 1

02.12.2012, 20:41

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21