Ciorba ardeleneasca

de mirela0911 in Ciorbe, 15 Apr 2011 | 4923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 buc mica telina
  • 1 ceapa
  • 3-4 lg ulei
  • 2 lg orez
  • 2 galbenusuri
  • 4 lg smantana
  • zeama de lamaie
  • frunze patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca:

Se spala bine pieptul, se taie cubulete si se pune in apa rece cu sare la fiert. Se spumeaza de fiecare data cand este cazul. 

Legumele se curata si se dau pe razatoarea mare. Ceapa se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si legumele sa se caleasca 2-3 minute. Spre sfarsit se adauga si ceapa, se mai lasa putin si se toarna peste apa in care fierbe carnea ( dupa ce s-a limpezit apa). Se lasa sa fiarba la foc mic cu capac pana se inmoaie legumele si carnea este fiarta (fiind de pui se face repede).

Separat se pune orezul la fiert (dupa ce s-a spalat de mai multe ori). Cand este aproape gata, se strecoara orezul si se pune in oala cu ciorba. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se sareaza dupa gust si se pune la racorit putin. 

Galbenusurile si smantana se amesteca bine, se pune 1-2 polonice de ciorba sa se aduca la ceeasi temperatura, dupa care se toarna peste restul si se amesteca usor. Se acreste in functie de gust cu zeama de lamaie (sau orice altceva doriti), se pune patrunjel verde tocat marunt si se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba ardeleneasca-0
Ciorba ardeleneasca-1
Ciorba ardeleneasca-2
Ciorba ardeleneasca-3

COMENTARII (21)

jolygina 1

17.04.2011, 22:46

o portie si la mine

elena1988 1

21.04.2011, 10:15

adry88 1

06.05.2011, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04