Ciorba ardeleneasca cu tarhon

de Bia27 in Ciorbe, 13 Mar 2013 | 13420 vizualizari

 

E pt prima data cand fac aceasta ciorbita si asta dupa ce pe perioada sarcinii mancam cu maare pofta la un restaurant unguresc acest fel de ciorba!Se pare ca voi repeta experienta pt ca a fost si pe placul familiei. :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g pulpa porc
  • 400 g costita porc afumata
  • 400 g smantana de 12 % grasime
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 morcovi
  • 4 felioare de telina
  • 1 pastarnac
  • 1 rad de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa medie
  • patrunjel verde
  • 2 lingurite tarhon
  • 1 lingura bors magic cu smantana
  • 5,6 linguri ulei
  • sare,piper ,putina vegeta
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca cu tarhon:

Pentru inceput portionam pulpa de porc si o punem la fiert. Intre timp cat fierbe carnita, taiem ceapa marunt, iar 3 morcovi, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul le taiem cubulete medii.

Punem intr-un vas uleiul si legumele, le calim cateva minute, adaugam apa, dupa care punem si costita afumata, taiata in bucati mari si lasam sa fiarba

Dupa ce a fiert pulpa, o scoatem, o taiem cubulete si o adaugam in supa care fierbe in continuare. Scoatem si costita, dupa ce a fiert, o taiem si pe ea cubulete si o adaugam in supica.

Separat preparam intr-un bol amestecul de smantana, ingroseala, cum se mai spune pe la noi, astfel: cele 3 galbenusuri le amestecam bine cu toata smantana si adaugam si morcovul care ne-a mai ramas, dat pe razatoarea mica.

Luam supa fierbinte si punem cate putin peste amestec pana acesta isi dubleaza cantitatea, apoi il turnam in supa. Adaugam si lingura de bors magic, 2 lingurite de tarhon, sare, piper si vegeta dupa gust si mai lasam sa fiarba vreo 5 minute. La final oprim flacara aragazului si punem patrunjel verde din belsug.

E delicioasa !!Pofta buna!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba ardeleneasca cu tarhon-0
Ciorba ardeleneasca cu tarhon-1
Ciorba ardeleneasca cu tarhon-2

COMENTARII (11)

bia_nik

bia_nik 1

17.03.2013, 14:09

minunata, azi am facut-o, bestiala

Bia27

Bia27 1

17.03.2013, 21:01

Bia,ma bucur ca ti-a placut!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:16

foarte buna ciorba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!