Ciorba ardeleneasca cu tarhon

de Floryella78 in Ciorbe, 14 Mai 2016 | 2044 vizualizari

 

O ciorba foarte gustoasa, renumita in bucataria ardeleneasca.

 

INGREDIENTE

  • Carne de porc de preferinta afumata, (piept in cazul meu )
  • 2 morcovi
  • O bucata radacina telina
  • O ceapa
  • Un ardei rosu sau verde
  • 4 cartofi
  • 2 pumni de orez
  • 250 gr smantana grasa
  • 2 galbenusuri de ou
  • Tarhon murat in otet
  • Sare,otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca cu tarhon:

Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa  cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de ulei si se adauga morcovul ceapa  si telina curatate si date pe razatoarea mare. Se calesc un pic apoi adaugam si ardeiul razuit. Calim un pic apoi dam tigaia deoparte. Cand carnea este pe jumatate fiarta punem legumele calite in ciorba si orezul,lasam sa fiarta 10 minute apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubulete si tarhonul tocat. Potrivim de sare si cand au fiert cartofii punem otet dupa gust si luam oala deoparte de pe foc. Intr-un bol amestecam smantana cu galbenusurile, luam apoi ciorba fierbinte cu polonicul si punem peste smantana amestecam apoi turnam smantana in oala cu ciorba amestecam. Ciorba este gata.

 

TIPS-URI

1

Legumele se pot taia cubulete in loc sa fie razuite.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba  ardeleneasca cu tarhon-0
Ciorba  ardeleneasca cu tarhon-1
Ciorba  ardeleneasca cu tarhon-2
Ciorba  ardeleneasca cu tarhon-3
Ciorba  ardeleneasca cu tarhon-4

COMENTARII (7)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

15.05.2016, 22:23

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

16.05.2016, 09:27

Panacris

Panacris 1

21.05.2016, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!