Ciorba ardeleneasca de pui

de Sidy in Ciorbe, 26 Feb 2011 | 8437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne pui
  • 2-3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 cartof mare
  • 1 telina mica
  • 2 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • patrunjel verde
  • 1 cana zer
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de pui:

Zarzavatul se curata si se da pe razatoarea mare iar celelalte legume se spala , se curata si se taie marunt mai putin ceapa care dupa ce s-a curatat se lasa intreaga.
Carnea spalata se pune la fiert in apa cu sare si in momentul cand fierbe se spumuieste.
Se adauga zarzavatul si celelalte legume, se completeaza cu apa daca mai este nevoie si se asezoneaza, lasand apoi sa fiarba bine toate.
Cand sunt toate fierte se stinge focul sub ciorba.
Galbenusurile se amesteca bine cu smantana si se adauga apoi un polonic cu ciorba fierbinte. Amestecam si rasturnam compozitia peste ciorba.
Acrim ciorba cu zer sau cu ce va place mai mult, dar zerul ii da un gust mai bun.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba ardeleneasca de pui-0
Ciorba ardeleneasca de pui-1
Ciorba ardeleneasca de pui-2
Ciorba ardeleneasca de pui-3
Ciorba ardeleneasca de pui-4
Ciorba ardeleneasca de pui-5
Ciorba ardeleneasca de pui-6

COMENTARII (14)

carmenvlad 1

27.02.2011, 13:36

Ce pot sa spun? Intotdeauna o ciorba ardeleneasca este binevenita. Arata super. Felicitari!!

mamaieelena 1

01.03.2011, 14:53

Krystyan Trendy 1

05.01.2014, 01:18

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04