Ciorba cruda

de Doinavar in Ciorbe, 16 Feb 2013 | 1232 vizualizari

 

Este foarte sanatoasa pentru detoxifiere sau regim si foarte gustoasa. Am facut-o pentru sotul meu, cand era internat in spital dupa o operatie grea. Doar cateva ciorbe i-am facut si l-am vindecat. Glumesc acum, dar i-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe vechi
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 lamaie (optional)
  • 1-1,5 l bors
  • 100 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 1-2 rosii
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 legatura leustean si patrunjel
  • 1-2 lingurite ulei de masline (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cruda:

Se curata legumele si se dau prin storcatorul de suc. Rosia se mixeaza impreuna cu 1 ceapa, iar o bucatica de rosie si cealalta ceapa se toaca foarte fin.
In supiera se amesteca cu un tel mic sub forma de para galbenusul, smantana, se adauga rosia si ceapa tocate fin, borsul, putina zeama de lamaie, laptele si sucul de la legumele crude, optional uleiul de masline.

Pulpa de legume se poate folosi la un sos crud mixata cu smantana, iaurt, sos bechamel.
Asezonati ciorba cu verdeata tocata si garnisiti cu frunzulite intregi.
Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cruda 204789
retete culinare - Ciorba cruda 204790
retete culinare - Ciorba cruda 204791
retete culinare - Ciorba cruda 204792
retete culinare - Ciorba cruda 204793
retete culinare - Ciorba cruda 204794

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

16.02.2013, 16:47

Doinavar 1

16.02.2013, 17:51

Va multumesc.
Ai dreptate, Sidy, dar am avut si am parte de multa dragoste.

Rocsi 1

16.02.2013, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18