Ciorba cruda de telina

de Delicii Sanatoase in Ciorbe, 21 Aug 2013 | 1321 vizualizari

 

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar nu am prea fost incantata de rezultat, asa ca le-am lasat o perioada deoparte.
Avand insa ocazia sa gust din cateva supe/ciorbe crude care mi-au placut tare mult, am inceput sa mai prind curaj. Inca nu sunt multe care imi plac, dar mai experimentez.

Reteta de fata (cu mici modificari) am primit-o de la o persoana draga, care a participat la cateva din ateliere pe care le-am sustinut in Cluj. Multumesc tare mult pentru reteta Rodi. Este o adevarata incantare pentru mine.

 

INGREDIENTE

  • 1 radacina de telina de marime medie (cea pe care am folosit-o a cantarit 230 gr dupa ce am curatat-o)
  • 1 cana de apa
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingurita ulei de cocos preset la rece (sau alt ulei presat la rece)
  • 2 linguri caju (optional)
  • 1 morcov
  • ½ ardei rosu
  • 2 linguri seminte de canepa
  • 2-3 fire de patrunjel
  • Sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cruda de telina:

Dupa ce am curatat telina, am taiat-o cubulete si am pus-o in blender impreuna cu 1 cana de apa. Am blenduit bine pana s-a facut un pireu iar apoi am strecurat lichidul de pulpa.

Lichidul obtinut l-am pus in blender impreuna cu zeama de lamaie, usturoiul, uleiul de cocos si sare si le-am lasat sa se omogenizeze cateva secunde. Eu am adaugat si 2 linguri de caju, dar sunt convinsa ca merge excelent si fara.

Apoi am dat morcovul pe razatoare, am taiat ardeiul cubulete, am tocat patrunjelul.

Am pus lichidul intr-un bol si am adaugat legumele maruntite si semintele de canepa. Le-am amestecat bine si apoi mi-am lasat papilele gustative sa fie incantate.

Eu am servit-o fara nimic altceva, dar sunt sigura ca merge excelent cu painici crude sau paine integrala.

Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cruda de telina-0
Ciorba cruda de telina-1

COMENTARII (7)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

21.08.2013, 18:48

diaconta

diaconta 1

21.08.2013, 22:39

ce interesant si ce culoare frumoasa are
bun venit

Delicii Sanatoase

Delicii Sanatoase 1

21.08.2013, 23:06

Multumesc frumos.

Va invit sa o incercati si sa-mi ziceti cum vi s-a parut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!