Ciorba cu afumatura

de marianascarlat in Supe/Ciorbe, 13 Mai 2013 | 9403 vizualizari

 

Ciorbita asta am facut-o cu coaste taranesti. O ciorba pe care bunica o facea in zilele friguroase de iarna cand ai nevoie de mai multe calorii ca sa poti rezista in frig.

 

INGREDIENTE

  •  un kg de coaste de porc afumate 
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 radacina mare de pastarnac
  • 1/2 telina potrivit de mare 
  • un cartof mare 
  • un ardei gras verde 
  • 1/2 cutie de rosii in bulion 
  • doi-trei pumni de taitei
  • 1/2 l bors sau mai mult, depinde cat e de acru 
  • sare 
  • un ou pentru dres 
  • leustean si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu afumatura:

Dupa ce am spalat bine coastele cu apa calduta, le-am pus la fiert in apa rece.

Intre timp am spalat, curatat si am taiat zarzavatul cubulete si am avut grija sa adun spuma din oala in care fierbea carnea. Cand coastele s-au fiert cat decat si nu s-a mai format spuma, am adaugat in oala si zarzavatul tocat, mai putin ardeiul gras pe care-l pun mai tarziu, odata cu rosiile.

Zarzavatul trebuie sa fiarba cam 1/2 ora. Dupa acest timp am adaugat rosiile si ardeiul iar dupa vreo 10 minute am adaugat in ciorba 1/2l suc de corcoduse verzi pe care mi l-a facut mama asta vara si pe care l-am fiert inainte de a-l pune in oala. Am potrivit ciorba la gust. Am fost nevoita sa mai adaug apa pentru ca sucul de corcoduse era foarte acru. Bine ca nu am pus mai mult de la inceput ca ar fi iesit ciorba foarte acra. Am potrivit si de sare si dupa ce a mai dat in cateva clocote am pus si taiteii. Dupa un sfert de ora, douazeci de minute, am dres ciorba cu un ou batut bine si am lasat sa mai clocotesca de cateva ori. Am stins focul si am adaugat leusteanul si patrunjelul verde tocat. Am pus capacul pe oala si cand m-am mai invartit eu prin bucatarie sa strang ce-am imprastiat, a fost numai buna de servit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Oricat de usor ar fi sa dau zarzavatul pe razatoare, eu nu fac niciodata asa. Imi place sa vad zarzavatul frumos taiat in ciorba si nici nu il calesc. Asta din doua motive: 1. ca e mai sanatos sa nu il mai prajesti, 2. ca are carnea destula grasime ca sa-i mai pun si eu.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu afumatura 227869
retete culinare - Ciorba cu afumatura 227870

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:42

Imi place

Mihaela11_jo 1

25.05.2013, 15:21

Mmmmmmmmmmmmm ce aromata

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 12:27

buna ciorbica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S