Ciorba cu carnati afumati si moare de varza

de T I M E A in Ciorbe, 28 Dec 2012 | 8143 vizualizari

 

O ciorba foarte gustoasa pentru zilele de iarna!

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 1 pastarnac mare
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei rosu
  • 5-6 cartofi
  • 500 gr carnati de casa afumati
  • 2 pahare zeama de varza murata
  • tarhon
  • sare si piper
  • un galbenus de ou
  • 2-3 linguri smantana grasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnati afumati si moare de varza:

Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l. 

Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit.

Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei.

Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.

Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust. 

Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot.

Luam ciorba de pe foc si lasam sa se raceasca un pic apoi o dregem cu un galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri de smantana. Luam cateva linguri de ciorba calduta si o amestecam cu smantana apoi o turnam in ciorba amestecand.

Servim cu ardei iute si smantana!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu carnati afumati si moare de varza-0
Ciorba cu carnati afumati si moare de varza-1
Ciorba cu carnati afumati si moare de varza-2
Ciorba cu carnati afumati si moare de varza-3

COMENTARII (35)

laura_n 1

21.04.2013, 13:22

fara cuvinte...doar salivez

T I M E A 1

21.04.2013, 13:52

Laura

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04