Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .

de mihaelar63 in Ciorbe, 12 Ian 2015 | 11257 vizualizari

 

Ciorba aceasta de iarna este hranitoare si poate concura cu succes cu cea de burta. Este cel mai bun remediu dupa oboseala sarbatorilor. Eu am avut mai putin carnat de casa si am completat cu de cel cumparat. Am prezentat ciorba traditionala intr-o farfurie draga mie mostenita de la bunica :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carnat afumat [ de casa , picant , cu cimbru ]
  • 2 l moare [ zeama acra de varza ]
  • 1 l apa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina mica
  • 250 ml smantana
  • 50 ml ulei
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita rasa piper boabe
  • 1 tija marar uscat
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 3 linguri orez- optional
  • codite de ceapa verede
  • sare-optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .:

Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi  si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar .

Scoateti carnatii si feliati .

Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai marunt ]  .

Prajiti usor legumele in ulei , adugati apa ,orez  si fierbeti impreuna 15 minute .

Cand morcovul este patruns se aduga zeama  fiarta de varza .

Dregeti gustul cu smantana[ si sare daca este nevoie ] .Adaugati feliile de carnati .

Serviti cu ceapa verde presarata desupra [ sau orice verdeata doriti ]

TIPS-URI

1

Atentie la sare -zeama de varza si carnatii contin suficienta sare .

2

Aceasta ciorba se poate prepara si cu afumatura in loc de carnati .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu carnati si zeama acra de varza ." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

12.01.2015, 15:17

Pot sa mananc carnatii separat si zeama separat?

mihaelar63 1

12.01.2015, 15:37

Picanto-Dulcineea mea pentru tine orice )

dantes 1

13.01.2015, 13:02

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu carnati afumati si moare de varza