Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza

de Panacris in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2016 | 685 vizualizari

 

O ciorbă specifică și de nelipsit în familia mea, iarna, când gerul și viscolul, bate la geamuri. Bogată și sățioasă, pe gustul Zmeilor casei. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 1 bucată, morcov 1 bucată, păstârnac ½ bucată, pătrunjel rădăcină ½ bucată, țelină rădăcină 1 felie cca. 50 g, ardei kapia roșu 1 bucată, praz ½ bucată, ulei de floarea soarelui 2-3 linguri, carne afumată ( ciolan de porc) cca. 300 g, carne de porc bucățele cca. 300 g, foaie de dafin 2-3 bucăți, piper boabe 5-6 bucăți, coriandru boabe 2 bucăți, boia dulce de ardei, cimbru uscat, zeamă de varză acră 1500 ml, cartofi roșii 2-3 bucăți. Pentru perișoare: fleică de porc cca. 150 g, pulpă de vită cca. 150 g, orez cca. 50 g, ceapă 1 bucată mică, boia de ardei dulce, sare iodată, piper proaspăt măcinat, ou 1 bucată.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza:

Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, într-o oală de cca. 5000 ml., împreună cu bucățele de carne, cca. 10 minute la foc mic. Carnea afumată se pune la fiert într-un vas încăpător cu apă rece, cca. 30 de minute, după primul clocot, la foc mediu. Apoi se scoate din apa care a fiert se porționează și se adaugă la amestecul de zarzavaturi și varză, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 30 de minute semiacoperit.

Între timp cele două feluri de carne se dau prin mașina de tocat, ceapa curățată și tocată mărunt se călește cu puțin ulei și apă, apoi se adaugă orezul, se asezonează de sare, piper și boia. Amestecul obținut din ceapă și orez, se adaugă la carnea tocată, amestecându-se până ce se înglobează cele două compoziții, iar pentru siguranță se adaugă un ou și se frământă bine până ce se obține un amestec omogen.

Perișoarele se adaugă la fiert împreună cu cartofii cubulețe, după ce s-a verificat ca cele două feluri de carne să fie fierte, lasându-se la fiert cca. 15 minute, la foc minim.

Între timp zeama de varză se dă în clocot separate și se adaugă după ce toate ingredientele s-au fiert, lasându-se încă 10 minute la fiert, după primul clocot.

Se servește fierbinte cu ardei iuți sau smântână după gustul fiecăruia.

 

Poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-0
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-1
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-2
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-3
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-4
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-5
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-6
Ciorba cu carne afumata, perisoare si zeama de varza-7

COMENTARII (20)

Rocsi 1

03.02.2016, 20:23

Rux 1

03.02.2016, 22:16

Arata incredibil!

Micutza Luana 1

09.02.2016, 15:04

o daaa delicioasaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04