Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza

de kamy in Ciorbe, 12 Mai 2011 | 5127 vizualizari

 

Cat tine caldura nu mai pun smantana in ciorbe,nu le mai dreg,si folosesc moare sau bors si mult leustean care-mi place la nebunie si el bineinteles ca stie si s-a facut tufa maaaare in gradina.Anul trecut am furat tarcan de la o vecina si spre bucuria mea s-a prins si au iesit cateva fire pe care le-am "ciuntit"putin ca sa se indese.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 2 morcovi
  • telina
  • 1 ardei verde
  • 1 ceapa
  • 3-4 cartofi
  • 3 leg.leurda
  • 1 l moare
  • sare,piper
  • 1 frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza:

Ciolanul se spala bine si se pune la fiert in kukta.In apa se pune o frunza de dafin si piper macinat.Se fierbe 30 min la foc mic, din momentul in care incepe sa fluiere.

Intr-o tigaie se calesc in putin ulei ceapa,morcovii,telina si ardeiul.

Cand se poate da capacul jos de la kukta se scoate ciolanul,se desface carnea de pe os, se pune inapoi in supa si adauga legumele calite si cartofii.

Cand sunt cartofii aproape fierti se adauga moarea si cand incepe sa fiarba se pune si leurda.Se mai fierbe ciorba 5 min,se pune sare si piper dupa gust.

Se pune leusteanul in farfurie cand servim ciorba.

Pofta buna!!!

 

 

TIPS-URI

1

mie nu-mi plac ciorbele grase(soricul cu grasimea le mananca sotul) asa ca iau cu o lingura grasimea de deasupra si o arunc.

2

moarea de varza o puneti dupa gust,in functie de cat de sarata e...a mea e f putin sarata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu ciolan afumat, leurda si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

aziz 1

13.05.2011, 16:52

super tare

kamy 1

13.05.2011, 20:17

anca ...te-am asteptat la pranz

kamy 1

13.05.2011, 20:18

mona....ma bucur ca-ti place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara