Ciorba cu ciolan de porc

de Oana in Ciorbe, 30 Ian 2010 | 13860 vizualizari

 

Ciorbita e facuta de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan mare si proaspat de porc
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 2 cartofi
  • 2 cani suc de rosii facut in casa
  • 1.2 l zeama de varza
  • fidea
  • un ou
  • leustean uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu ciolan de porc:

Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete.

Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se completeaza oala cu apa fiarta. Cand legumele sunt fierte se pune zeama de varza si sucul de rosii, se lasa cateva clocote si se adauga apoi fideaua. Se gusta de sare, zeama de varza fiind sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie. Dupa ce se stinge focul se bate oul sis e toarna in coarba, se amesteca deasupra cu o furculita sa se formeze zdrente, apoi se presara leusteanul uscat maruntit.

 

PS: Am uitat sa fac poze la final :)) asa ca am pus o poza cu o ciorbita cu ciolan si cu perisoare :)

 

TIPS-URI

1

In loc de fidea se poate pune o mana de orez, odata cu legumele.

2

In loc de zeama de varza se poate pune bors.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu ciolan de porc-0
Ciorba cu ciolan de porc-1
Ciorba cu ciolan de porc-2
Ciorba cu ciolan de porc-3

COMENTARII (6)

Oana

Oana 1

01.02.2010, 00:26

Da, Teo, asa o prefer si eu Sylvia, doar cu ciolan proaspat fac ciorbita asta, cu afumat prefer sa fac varza in vas roman

Sylvia

Sylvia 1

01.02.2010, 00:49

Excelent si ce zici tu si eu am vas roman cumparat din Romania si o multime de mancaruri fac in el, toate fripturile, e minunat

Oana

Oana 1

01.02.2010, 15:55

Asa e!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!