Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 1 Oct 2013 | 2188 vizualizari

 

Tot din categoria,pentru altii,dar din asta mananc si eu,rece si cu ceapa...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole fideluta galbena
  • 2 dovlecei
  • 3 cepe
  • 3 ardei
  • 4-5 l apa ( iar nu stiu ce capacitate are oala)
  • sare
  • 1 lingurita delikat legume
  • sare d elamami sau lamamie pentru acrit
  • 1 legatura de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel:

Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin ulei,adugam un pic de sare.Cand s-au inmuiat umplem oala cu apa,un pic mai mult de jumatate,ca sa incapa si fasolea.Adaugam fasolea si dovleceii taiati bucati,lasam sa fiarba.Cand sunt gata fierte,adaugam lingurita de leikat,sarea de lamaie ,lasam sa dea un clocot si apoi adaugam mararul taiat marunt.Este o ciorbita care se poate servi si rece,mie asa-mi place,rece si cu ceapa de apa.

 

TIPS-URI

1

dovleceii daca sunt cruzi ii adaugam mai tarziu,fierb mai repede decat fasolea

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel 265283
retete culinare - Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel 265284
retete culinare - Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel 265285
retete culinare - Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel 265286
retete culinare - Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel 265287
retete culinare - Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel 265288

COMENTARII (17)

Lia_ 1

01.10.2013, 22:08

pai tu cereai mereu si carnita ... eee... vezi cum esti?

Ade200 1

02.10.2013, 06:32

Foarte bună şi sănătoasă.

simona72 1

02.10.2013, 12:38

Buna tare!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55