Ciorba cu galusti si afumatura

de alilianaa in Supe/Ciorbe, 6 Iun 2013 | 2022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 fire de ceapa verde
  • doi morcovi
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • 700 ml bors
  • 300 g rosii
  • leustean verde
  • 30 ml ulei
  • sare dupa gust
  • 2 cepe albe
  • coasta de porc afumata 600 g
  • doua oua
  • 5 linguri de gris
  • 40 ml ulei
  • unn praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu galusti si afumatura:

Se pune apa la fiert cu sare intr-o oala. 

Paralel se portioneaza afumatura, legumele se curata, se spala, se toaca. 

Intr-o tigaie se pune la incins ulei in care punem intai coasta. Dupa ce o rumenim putin, o scoatem pe un servetel intr-o farfurile. O adaugam in oala cu apa fierbinte. In locul ei punem pe rand ceapa verde, se caleste 1-2 minute, scoatem pe farfurie, adaugam morcovul, ceapa alba si ardeiul, se calesc 5-7 minute. Acestea se pe urma se adauga in apa fierbinte din oala.

Cand sunt fierte mai mult de jumatate se pun galustile care se prepara astfel: ouale se amesteca cu sare, ulei,  2 liguri apa , adaugandu-se in ploaie grisul. Se fac portii potrivite cu o lingura si se adauga in ciorba. Dupa ce le-am pus, adaug pret de un litru de apa rece. Se lasa la fiert impreuna cu zarzavaturile si afumatura pana vedem ca sunt aproape gata ( galustile). Punem ceapa verde calita si borsul fiert inainte. 

La final se adauga rosiile. Se mai lasa la fiert pret de 10 minute!

Se toaca leustean verde.

 

TIPS-URI

1

apa rece ajuta la umflarea galustilor

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu galusti si afumatura-0
Ciorba cu galusti si afumatura-1
Ciorba cu galusti si afumatura-2
Ciorba cu galusti si afumatura-3
Ciorba cu galusti si afumatura-4

COMENTARII (38)

Anett

Anett 1

06.06.2013, 22:46

Sim0na

Sim0na 1

07.06.2013, 11:10

Imi place de mor cioba cu afumatura! Dar fara galusti

alilianaa

alilianaa 1

11.06.2013, 19:17

multumesc........ fiecare cum ii place Simo!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!