Ciorba cu legume si prosciutto

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2015 | 4691 vizualizari

 

Ciorbita calda nu trebuie sa lipseasca de pe masa mai ales in sezonul rece !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prosciutto
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel radacina si frunze
  • 1 pahar mazare verde congelata
  • 1 pahar bulion de rosii [ de casa ]
  • marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu legume si prosciutto:

Legumele se curata si se spala .Ceapa  si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza .

Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala  cu 3 l apa  .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati.

Separat intr-o tigaie  se caleste usor ceapa si ardeiul 3-4 se aduga si rosiile maruntite . Adugati aceste legume calite in oala care fierbe

Dupa 15 minute se incearca daca morcovii au inceput sa se patrunda .

In acest moment se pune mazarea verde si ceilalta jumatate de ardei taiat rondele .

Se fierb impreuna 5-8 minute si se acreste ciorba cu bulion de rosii si se pipareaza .Daca este nevoie sarati .

Bucata de prosciutto se scoate din oala , se scurge de lichid si se portioneaza .

Se serveste ciorba asezonata cu patrunjel verde si marar .La fiecare  farfurie puneti o felie sau doua de prosciutto .

TIPS-URI

1

Daca nu va place mazarea o puteti inlocui cu fasole verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu legume si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec