Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Ciorbita calda nu trebuie sa lipseasca de pe masa mai ales in sezonul rece !
Legumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza .
Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala cu 3 l apa .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati.
Separat intr-o tigaie se caleste usor ceapa si ardeiul 3-4 se aduga si rosiile maruntite . Adugati aceste legume calite in oala care fierbe
Dupa 15 minute se incearca daca morcovii au inceput sa se patrunda .
In acest moment se pune mazarea verde si ceilalta jumatate de ardei taiat rondele .
Se fierb impreuna 5-8 minute si se acreste ciorba cu bulion de rosii si se pipareaza .Daca este nevoie sarati .
Bucata de prosciutto se scoate din oala , se scurge de lichid si se portioneaza .
Se serveste ciorba asezonata cu patrunjel verde si marar .La fiecare farfurie puneti o felie sau doua de prosciutto .
1
Daca nu va place mazarea o puteti inlocui cu fasole verde .
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult