Ciorba cu perisoare

de Patricia Iordache in Ciorbe, 15 Mai 2013 | 40918 vizualizari

 

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • 2.5 l apa;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 2 cepe;
  • o mana cu patrunjel tocat;
  • o mana cu leustean tocat;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri pasta ardei rosu;
  • 2 linguri bulion Sultan;
  • putin ulei
  • Pentru perisoare (aproximativ 40 bucati):
  • 250 gr. pulpa de porc tocata;
  • 250 gr. carne de vita;
  • sare;
  • piper;
  • 1 ou mare;
  • 1 lingura pesmet;
  • o lingura cu patrunjel tocat marunt;
  • 2 linguri rase cu orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda.

Acoperim si lasam sa fiarba. 

Intre timp preparam perisoarele. Amestecam carnea de porc cu cea ce vita, potrivim de sare, piper, adaugam oul, pesmetul, patrunjelul tocat marunt, ceapa (eu am tocat-o la robot) si orezul. Amestecam totul bine. 

In alt vas punem apa rece. Cu mainile umezite incepem sa modelam perisoare de forma unei nuci. Procedam asa cu toata comozitia.

Cand sunt gata toate le punem cu grija in oala in care fierb legumele. Lasam la fiert aproximativ 30 minute, apoi adaugam pasta de ardei si bulionul. mai lasam 10 minute sa fiarba si oprim focul. Adaugam leusteanul si patrunjelul tocat, punem ciorbita la racit si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

DIANA B 1

22.11.2013, 15:39

Pfoaaaaaaaaai , acum am oprit focul la asa bunaciune ... e mor-ta-laaaaaaaaa e prima data cand am pus orez si leustean in perisoare si le-a dat un gust si o textura de mare exceptie ; ms frumos

babi5 1

17.12.2013, 17:36

foarte buna

Rahela Velicu 1

08.10.2016, 22:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu conopida