Ciorba cu perisoare

de Patricia Iordache in Ciorbe, 15 Mai 2013 | 18150 vizualizari

 

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciorba:
  • 2.5 l apa;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 2 cepe;
  • o mana cu patrunjel tocat;
  • o mana cu leustean tocat;
  • sare;
  • piper;
  • 2 linguri pasta ardei rosu;
  • 2 linguri bulion Sultan;
  • putin ulei
  • Pentru perisoare (aproximativ 40 bucati):
  • 250 gr. pulpa de porc tocata;
  • 250 gr. carne de vita;
  • sare;
  • piper;
  • 1 ou mare;
  • 1 lingura pesmet;
  • o lingura cu patrunjel tocat marunt;
  • 2 linguri rase cu orez
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Spalam legumele. Tocam marunt pastarnacul, morcovul, ardeiul gras si ceapa. Le punem la calit in putin ulei, apoi adaugam peste ele apa calda.

Acoperim si lasam sa fiarba. 

Intre timp preparam perisoarele. Amestecam carnea de porc cu cea ce vita, potrivim de sare, piper, adaugam oul, pesmetul, patrunjelul tocat marunt, ceapa (eu am tocat-o la robot) si orezul. Amestecam totul bine. 

In alt vas punem apa rece. Cu mainile umezite incepem sa modelam perisoare de forma unei nuci. Procedam asa cu toata comozitia.

Cand sunt gata toate le punem cu grija in oala in care fierb legumele. Lasam la fiert aproximativ 30 minute, apoi adaugam pasta de ardei si bulionul. mai lasam 10 minute sa fiarba si oprim focul. Adaugam leusteanul si patrunjelul tocat, punem ciorbita la racit si papam.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu perisoare 228541
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228542
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228543
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228544
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228545
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228546
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228547
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228548
retete culinare - Ciorba cu perisoare 228549

COMENTARII (39)

DIANA B 1

22.11.2013, 15:39

Pfoaaaaaaaaai , acum am oprit focul la asa bunaciune ... e mor-ta-laaaaaaaaa e prima data cand am pus orez si leustean in perisoare si le-a dat un gust si o textura de mare exceptie ; ms frumos

babi5 1

17.12.2013, 17:36

foarte buna

noiinbucatarie 1

08.10.2016, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18