Ciorba cu perisoare a la Motan

de MotanLaOale in Ciorbe, 16 Noi 2011 | 4988 vizualizari

 

Mi-am permis sa o denumesc deoarece o fac altfel decat cea clasica.
Are obligatoriu afumatura (costita,slanina sau chiar coaste afumate).
Are obligatoriu mazare verde.
Perisoarele nu au orez dar au in schimb marar.
Nu pun in ciorba orez sau paste, nu este dreasa cu ou si pun si marar verde tocat la sfarsit. In rest........stie toata lumea.

 

INGREDIENTE

  • PERISOARE
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita vegeta
  • piper
  • CIORBA
  • 300g costita afumata
  • 100g slanina afumata
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia mare
  • 200g mazare
  • 3 cartofi
  • 4-5 rosii
  • 1 L bors
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare a la Motan:

Carnea tocata se pune intr-un castron,se adauga ceapa rasa si scursa, oul, mararul tocat marunt, vegeta, piperul si se amesteca bine.

Se pune la frigider 15-20 minute.

Zarzavatul se curata se spala si se toaca marunt.

Costita si slanina se taie fasiute.

Intr-o oala se pune uleiul si se prajeste costita si slanina 2-3 minute.

Se adauga ceapa, ardeiul, morcovii si albitura si se mai caleste 2-3 minute.

Se pun 2-3 cani de apa si cand fierbe se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi.

Se lasa la fiert (10 minute) pana facem perisoarele.

Se scoate carnea din frigider si se fac bulute din ea cu mainile une.

Se pun pe un platou.

Se mai adauga apa in ciorba (sa fie si pentru perisoare), se pune sare si piper si cand fierbe se pun perisoarele una cate una si se lasa sa fiarba in continuare 15-20 minute pana se ridica perisoarele la suprafata.

Se adauga rosiile taiate cubulete, pasta de tomate si borsul si se mai lasa la fiert 10 minute.

Se adauga leusteanul, mararul si patrunjelul tocate, se potriveste de sare si se mai fierbe 2-3 clocote si este gata.

Se serveste calda cu smantana si cu ceapa rosie sau ardei daca va place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare a la Motan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de Craciun