Ciorba cu perisoare de peste

de Oana in Ciorbe, 23 Sep 2009 | 8531 vizualizari

 

Mi-a adus cumnatul meu un castron de salau prins de el :) si-a fost taman bun pentru niste perisoare!

 

INGREDIENTE

        Pentru perisoare:
  • 500 g peste dezosat
  • o ceapa mica
  • 2 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 2 linguri cu gris
  • 2 linguri cu marar verde tocat
  • sare
        Pentru ciorba:
  • un morcov mare
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • un dovlecel
  • 2 linguri cu varf de orez
  • 1/2 l bors
  • o cutie rosii in bulion
  • un ou
  • leustean sau telina verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de peste:

Pestele se spala bine si se pune la fiert intreg, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se scurge de apa, se spala cu apa rece si se lasa la racit. Apoi se alege carnea cu mare grija de pe oase. se mixeaza carnea de peste si ceapa cu blenderul sau se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca intr-un castron cu restul ingredientelor si se framanta bine. Trebuie sa rezulte o compozitie bine legata, alftel perisoarele se desfac la fiert...


Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se toaca cubulete. Se pune o oala cu apa la fiert, cam 3 l, cand clocoteste se adauga legumele si se lasa sa fiarba. Se adauga orezul si se da focul mic. Cu mana umeda se pun perisoarele, mai intai una si verificati sa nu se desfaca. Se lasa sa mai fiarba 10 minute si apoi se adauga borsul si rosiile maruntite. La final se bate oul zdrente si se presara verdeata tocata.

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu aveti surpriza sa vi se desfaca perisoarele, este bine sa fierbeti separat o oala cu apa si se le faceti acolo. Se pune o perisoara si se lasa putin la fiert. Daca e ok, se pun si restul, apoi se muta in oala cu ciorba. Daca se desface, mai adaugati in compozitie gris sau faina, dupa plac.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8915
retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8916
retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8917
retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8918
retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8919
retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8920
retete culinare - Ciorba cu perisoare de peste 8921

COMENTARII (9)

Hansa 1

24.09.2009, 17:26

Foarte buna, o sa fac si eu la sfarsitul asta de saptamana, insa fara faina si fara gris.

Oana 1

24.09.2009, 21:48

Hansa, sa stii ca eu am incercat vreo 4 perisoare pana nu s-au mai desfacut! initial, fara faina si gris le-am facut si eu...apoi am adaugat putina faina...pana am ajuns la 2 linguri si tot s-au desfacut La final m-am gandit la gris si apoi au fost ok...Daca ai tu o alta reteta de perisoare sa ne-o impartasesti si noua, eu am inventat-o pe moment

Panacris 1

03.11.2014, 14:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!