Ciorba cu perisoare de vitel

de Miha in Supe/Ciorbe, 1 Feb 2010 | 1720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne vitel
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 2 linguri orez
  • sare si piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana suc de rosii
  • verdeata: marar,patrunjel,leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)


Perisoare:


Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul. Cu mainile umede se formeza perisarele pe care le punem la fiert in apa clocotita.


Eu prefer sa le dau un clocot mai intai pentru ca nu-mi plac zdrentele ce se formeaza de la spuma.


Cand perisoarele au fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic sau date pe razatoare.


Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.


Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil, potrivind gustul de acru si sarat.


Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.


Se serveste calda cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu perisoare de vitel 15696
retete culinare - Ciorba cu perisoare de vitel 15697

COMENTARII (9)

Sylvia 1

01.02.2010, 16:50

Exact si cu un ardei iute bestial arata e una din preferatele mele

Panacris 1

19.03.2013, 17:21

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:43

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20