Ciorba cu perisoare de vitel

de Miha in Supe/Ciorbe, 1 Feb 2010 | 1756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne vitel
  • 1 ou
  • 1 lingura patrunjel uscat
  • 2 linguri orez
  • sare si piper
  • Pentru ciorba:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata de telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana suc de rosii
  • verdeata: marar,patrunjel,leustean
  • sare
  • cimbru
  • 500 ml bors
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Cum aveam carnea de vitel si nu stiam ce sa fac cu ea...si cum Oana a venit cu ideea acestei ciorbite, am purces la treaba, mai ales ca piticilor mei le plac foarte mult perisoarele. :)

Perisoare:

Carnea se toaca impreuna cu verdeata, ou, sare si piper. Apoi se incorporeaza si orezul. Cu mainile umede se formeza perisarele pe care le punem la fiert in apa clocotita.

Eu prefer sa le dau un clocot mai intai pentru ca nu-mi plac zdrentele ce se formeaza de la spuma.

Cand perisoarele au fiert pe jumatate, se pun legumele curatate si taiate mic sau date pe razatoare.

Se lasa sa fiarba bine,la foc potrivit.

Cand este aproape gata,se pune borsul fiert in prealabil, potrivind gustul de acru si sarat.

Se presara cimbru si verdeata tocata marunt.Se mai da un clocot.

Se serveste calda cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ciorba cu perisoare de vitel 15696
retete culinare - Ciorba cu perisoare de vitel 15697

COMENTARII (9)

Sylvia 1

01.02.2010, 16:50

Exact si cu un ardei iute bestial arata e una din preferatele mele

Panacris 1

19.03.2013, 17:21

Krystyan Trendy 1

03.11.2013, 10:43

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21