Ciorba cu perisoare speciale

de babi5 in Ciorbe, 24 Noi 2014 | 1446 vizualizari

 

Am folosit la aceasta ciorbita si carne de porc si vita, mai multa de vita, este foarte buna si o recomand cu tot dragul .M-am orientat din retetarul meu , respectind aproape in totalitate ingredientele si cantitatile.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vita
  • 200 gr carne porc
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr patrunjel si pastarnac
  • 200 gr morcovi
  • 700 gr rosii proaspete sau 400 gr conserva ( eu am folosit conserva)
  • 50 gr pasta tomate
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 ardei gras rosu
  • 50 gr orez
  • sare si piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 foaie dafin
  • 1,5 l bors
  • 2 l supa oase( eu am folosit apa)
  • patrunjel verde
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare speciale:

Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.

Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate din verdeata se amesteca bine cu ouale si orezul , apoi cu mina umeda modelam perisoarele si le asezam pe o tava umezita putin.

Zarzavatul impreuna cu ceapa si ardeiul le punem la calit impreuna cu  uleiul si 100 ml apa, lasam cca.10 min.apoi adaugam supa de oase ( in cazul meu apa) potrivim cu sare si piper si apoi adaugam foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit 20 minute., dupa care adaugam  perisoarele si mai lasam sa fiarba inca 15 minute .

Se adauga rosiile cubulete la cutie impreuna cu pasta de rosii diluata, adaugam si borsul si vegeta si mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care asezonam cu restul de leustean si patrunjel.

O recomand cu mult drag, este  foarte buna!

 

TIPS-URI

1

Ardei iute linga si cine doreste poate adauga la servit si smintina

2

Se prezinta in supiere, boluri sau cani si se serveste fierbinte

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu perisoare speciale-0
Ciorba cu perisoare speciale-1
Ciorba cu perisoare speciale-2
Ciorba cu perisoare speciale-3
Ciorba cu perisoare speciale-4
Ciorba cu perisoare speciale-5
Ciorba cu perisoare speciale-6
Ciorba cu perisoare speciale-7
Ciorba cu perisoare speciale-8

COMENTARII (25)

babi5

babi5 1

25.11.2014, 09:50

Multumesc anca_rmb te pupa Babi

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:19

daca sunt speciale, nu refuz

babi5

babi5 1

26.11.2014, 18:44

Elucubrstuculinare cu mare drag multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!