Ciorba cu peste afumat

de Rocsi in Ciorbe, 20 Iun 2015 | 1465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata peste afumat
  • 1 conserva de peste in sos tomat (eu folosesc Pelicanul)
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ardei kapia
  • 200 gr rosii decojite in suc propriu
  • 5 fire marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4-5 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 500-600 ml bors pentru acrit
  • cativa taitei de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu peste afumat:

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete. Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite. Portionam pestele afumat. Conserva o rasturanam intr-un bol si scoatem usor oasele de la bucatile de peste. Patrunjelul, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam. Intr-o oala punem 4-5 litri de apa, o transferam pe foc. Adaugam bucatile de peste afumat si legumele taiate. Acoperim cu un capac, dam focul potrivit, lasam sa fiarba. Cand pestele este pe jumatate fiert, punem rosiile decojite tocate marunt, conserva de peste, sare si piper dupa gust. Dam cateva clocote, apoi acrim ciorba dupa gust, dar fierbem borsul inainte. Punem cativa taitei de post si mai lasam pe foc pana ce acestia sunt fierti. Cand este gata ciorba, o tragem de pe foc, tocam leusteanul verde si il presaram deasupra. Acoperim oala pentru 10 minute, apoi servim. Sa aveti pofta!
 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu peste afumat-0
Ciorba cu peste afumat-1
Ciorba cu peste afumat-2

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

28.06.2015, 20:01

ce buna tre sa fie

Rocsi 1

29.06.2015, 20:26

Poa

Rocsi 1

29.06.2015, 20:27

Luana, daca iti place pestele, iti place si ciorbita asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04