Ciorba cu varza de Bruxelles

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 6 Apr 2010 | 8577 vizualizari

 

Rasfoind Clik! Pofta buna, ultimul numar, am vazut o reteta cu varza de Bruxelles, care mie imi place foarte mult. Eu o folosesc drept garnitura la multe preparate. Dar ciorba nu am facut inca. Deci... cu mici modificari, m-am pus pe bucatarit.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. varza de Bruxelles congelate
  • praz taiat rondele + o ceapa rosie
  • 2 linguri ulei
  • 2 morcovi + 1 radacina patrunjel
  • 1/2 telina mica
  • 300 ml bors
  • 2 galbenusuri + 3 linguri smantana
  • 1 lingura pudra de legume deshidratate
  • 1 lingurita condiment bors magic
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu varza de Bruxelles:

Se curata si se taie legumele, se calesc in ulei cateva minute. Verzele de Bruxelles se cresteaza la cotor, apoi se oparesc pentru cateva minute ca sa le iasa amareala. Dupa aceea se adauga alaturi de celelate legume, si se mai calesc cateva minute. Separat se pune la fiert cca. 1,5 litri de apa impreuna cu lingura de legume dezhidratate. Borsul se fierbe, se spumeaza si se strecoara.

Cand legumele sunt aurite se adauga borsul, completand cu zeama de legune calda, cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba. Cand au fiert, se completeaza cu restul de zeama si se asezoneaza cu o lingurita de bors magic, care ii da o aroma placuta.
Separat intr-un bol se freaca galbenusele cu smantana, adaugand treptat cate un polonic de ciorba ca sa nu se taie ouale. Se continua pana cand smantana ajunge la temperatura ciorbei. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana si patrunjelul tocat marunt.  
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu varza de Bruxelles-0
Ciorba cu varza de Bruxelles-1

COMENTARII (10)

Adinuta 1

08.04.2010, 23:27

in ciorba nici eu n-am incercat, m-ai facut curioasa

ela 1

08.04.2010, 23:35

exista la noi legume congelate de la hortex care au in ele si varza de br cu care fac mereu ciorba,sotului meu ii place f mult

mihaelar63 1

10.04.2010, 16:09

felicitari , eu am facut dar cu rosii dar poftesc si cu smantana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04