Ciorbă de afumătură

de ionix in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 12521 vizualizari

 

reteta de la mama

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase afumate (eu am avut coaste si sira)
  • 500 ml bors
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 3 linguri cu zarzavat
  • 150 ml sos de rosii
  • 3 l apa
  • 1 cartof mare
  • O legatura cu leustean
  • O legatura cu patrunjel
  • O bucatica mica de telina
  • Doua role cu fidea sau taitei de casa
  • Sare, piper 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de afumătură:

Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot.

Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda. Intr-o alta oala punem apa la fiert si oasele oparite. Cand incepe a fierbe apa adaugam legumele toate si cozile legate de la verdeturi. Dupa vreo o jumatate de ora adaugam sucul de rosii si zarzavatul.

Intre timp punem borsul sa dea intr-un clocot. Spre final, cand incepe sa fiarba bine carnea de pe oase, adaugam borsul. Lasam sa dea intr-un clocot si adaugam taiteii. Dupa circa 7-8 minute, punem sare si piper dupa gust si stingem focul. Tocam legaturile cu verdeata si punem peste ciorba.

Se mananca fierbinte cu un ardei iute si stingem cu putina tuica de prune.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorbă de afumătură-0
Ciorbă de afumătură-1
Ciorbă de afumătură-2
Ciorbă de afumătură-3
Ciorbă de afumătură-4

COMENTARII (12)

ionix

ionix 1

13.10.2010, 11:11

@Postavaru... ma gandeam ca eu sunt buna la suflet

@Medi... vino, te astept

@Mena... mai, acum sigur nu e proaspata

Cris2711

Cris2711 1

02.03.2011, 18:34

babi5

babi5 1

15.12.2014, 14:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!