Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.
Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.
Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei.
Dupa ce s-au calit legumele, adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.
Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii.
Intr-o oala se punem 3 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba 30-35 de minute.
Ne apucam sa facem dirijala. Intr-o tigaie punem putin ulei iar dupa ce s-a incalzit adaugam faina si lasam sa se “prajesca” putin, apoi adaugam bulionul si 2 cani de apa (400 ml).
Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam compozitia in oala peste ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
Putem acri ciorbita cu bors, putem adaugam verdeata si smantana.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult