Ciorba de ardei umpluti

de MotanLaOale in Ciorbe, 11 Oct 2015 | 9505 vizualizari

 

De la Mihaela preluata. Eu faceam ardeii in supa de rosii. Am incercat si a iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ardei
  • 400g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 100g orez
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 linguri ulei
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • PENTRU ZEAMA
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 6 rosii
  • 30ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o tigaie.

Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si pasta de tomate si se mai fierbe 5 minute.

Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.

Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine. 

Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi sau rondele.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Se calesc intr-o oala in ulei 5 minute.

Se pune vegeta si piper.

Se pune apa si se lasa la fiert 20 de minute.

Se pun ardeii facuti, se completeaza cu apa si se mai fierb 30 de minute.

Se pun rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 15 minute.

Se pune verdeata tocata marunt, se potriveste de sare si piper, se mai da un clocot si este gata.

Se poate manca cu smantana.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si acrita cu bors.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti