Ciorba de ardei umpluti

de amalia01 in Ciorbe, 29 Oct 2016 | 3109 vizualizari

 

Atunci cand mama ne gatea aceasta ciorba , tata glumea si ne spunea ca a umplut ardeii cu... forta.
Eu i-am umplut cu drag, dar este la fel de buna!

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata amestec ( porc si vita)
  • 12 ardei grasi
  • sare de mare Kotany
  • piper Kotany
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceapa mica
  • 1 lg orez
  • 1 lg ulei
  • 1 morcov
  • 1 buc de telina
  • 1 ou
  • 2-3 lg de faina
  • 500 ml bulion de casa
  • 3 frunze de patrunjel verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ardei umpluti:

Ceapa mare, morcovul si telina le cureti, le speli sub jet de apa , le tai cubulete si le pui la fiert in apa cu putina sare.

Ceapa mica o cureti, o speli,  o tai marunt si o pui la calit in ulei, pana cand se inmoaie putin. Adaugi orezul si amesteci bine timp de 1 minut, apoi iei de pe foc.

Carnea tocata o framanti bine cu sare,piper si  oul ,  dupa care o adaugi in amestecul de ceapa cu orez. Omogenizezi si adaugi 1 lingura de faina.

Ardeii ii cureti de cotor si seminte, taindu-le un capac, dupa care ii speli sub jet de apa rece.

Umpli ardeii cam 2 /3 cu umplutura de carne si presari putina faina deasupra, pentru ca sa nu iasa in timpul fierberii.

In momentul in care zarzavatul este fiert de jumatate adaugi ardeii unul cate unul, lasandu-i sa fiarba la foc mic.

Cand ardeii se ridica deasupra inseamna ca sunt fierti si poti adauga bulionul. Lasi ciorba sa fiarba incet inca 5 minute dupa care stingi focul, adaugi verdeata tocata si acoperi cu un capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de raci oltenesti