Ciorba de burta

de lacrimioara in Ciorbe, 8 Oct 2010 | 15348 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr burta vita,
  • un gogosar rosu,
  • usturoi(3 catei),
  • un morcov,
  • oase vita,
  • ulei 2linguri,
  • smantana 100ml,
  • 2 galbenuse de ou,
  • sare ,
  • ardei iute.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele la fiert  (se poate pune si carnita de vita la fiert cu oasele si cand a fiert se taie bucatele si se pun in ciorba)eu nu am avut si am pus numai oase dar a iesit buna, cand incep sa fiarba se spumeaza si ne ocupam de restul.

Taiem gogosarul marunt ,morcovul il dam prin razatoare.Punem ulei in oala in care va fi facuta ciorba si le punem la prajit gogosarul si morcovul foarte putin  apoi luam zeama de pe oase si o turnam peste verdeturile calite (eu am pus si oasele sa mai fiarba impreuna cu toate si la sfarsit le-am scos). Se pune sare dupa gust.

Iintre timp ne ocupam de burta, eu am cumparat-o gata fiarta, doar am taiat-o feliute subtiri. Daca nu e fiarta se pune la fiert. Dupa ce fierb putin verdeturile adaugam burta fiarta si taiata feliute, se lasa la fiert cu verdeturile cam 15-20 minute dupa care tocam usturoiul si il frecam cu o lingurita de ulei pana se face o pasta. Adaugam otet dupa gust si il punem in ciorba. Lasam sa mai fiarba putin daca doriti puteti sa adaugati zeama de la ardei iute si ardei iute taiat marunt cand fierbe, eu nu am pus ca eu nu mananc ardei iute.

Amestecati galbenusurile cu smantana si un polonic de ciorba calda din oala apoi se toarna in oala cu ciorba.

 

TIPS-URI

1

smantana intodeauna nu se pune peste ciorba fierbinte ca se imbranzeste daca nu aveti rabdare sa se raceasca puteti sa adaugati 2 polonice de ciorba peste smanntana si dupa aia o turnati in ciorba si amestecati bine

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1
Ciorba de burta-2
Ciorba de burta-3
Ciorba de burta-4

COMENTARII (22)

lacrimioara

lacrimioara 1

10.10.2010, 21:05

cu placere nadina

lacrimioara

lacrimioara 1

10.10.2010, 21:06

roxana pòti sa o probezi e delicioasa

Lizicat

Lizicat 1

04.12.2010, 23:57

Lacramioara esti fix pe gustul meu!!!!! Felicitari si 5f!
Miha trebuie sa incerci. E mult mai usor decat pare, si, cu siguranta, mult mai usor decat minunatiile de praji pe care le faci tu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!