Ciorba de burta

de danamatei in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 20678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta prefiarta
  • 1-2 oase de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • un ardei gras
  • 1-2 capatani usturoi
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata.

Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert 3-4 ore. Dupa 2 ore se pun legumele intregi si boabele de piper. Se scot oasele si legumele cand sunt gata, se adauga bucatile de burta spalata in prealabil de otet si se lasa la fiert o ora. Se scoate burta intr-un castron si zeama se strecoara. Se taie burta fasii si se pune inapoi in zeama, apoi se pun in blender morcovii fierti si usuroiul, se paseaza bine si se adauga in zeama. Se mai lasa sa fiarba 1 ora, se potriveste de sare si se da de pe foc.

Separat se amesteca cele trei galbenusuri cu smantana. Se adauga cate un polonic de zeama peste amestecul de smantana cu ou pana ajungem la 4-5 polonice, apoi se adauga in ciorba si se amesteca bine.

Pofta mare fanilor !

 

COMENTARII (11)

semi56 1

21.11.2010, 23:30

e buna dami o portie

Cris2711 1

12.03.2011, 11:20

alinutzika 1

23.09.2011, 15:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25